200 g sviesto
400 g miltų
200 g cukraus
0,5 - 0,75 l rūgštesnės uogienės
saujos riešutų
Iš sviesto, miltų ir cukraus suminkyti tešlą. Tešlą padalinti į dvi dalis ir atšaldyti šaldytuve (apie porą valandų arba iki tol, kol kepsime) arba šaldymo kameroje (30 min.).
Vieną dalį sutarkuoti ir suspausti į kepimo indą, suformuojant pyrago pagrindą.
Paskleisti uogienę. Man skaniausia su juodųjų serbentų.
Ant viršaus sutarkuoti kitą dalį tešlos ir pabarstyti riešutais. Riešutus truputį pakepinu orkaitėje arba keptuvėje, nulupu luobelę, jei / kiek lupasi ir pasmulkinu (iki miltų sumalti nereikia). Man skaniausia su lazdynų, bet tinka migdolai ar kiti, kokių yra namie, net riešutų ir džiovintų vaisių mišiniai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą