Labai greitos, skanios ir maloniai pikantiškos salotos.
- pora saujų nuplautų, bet sausų rukolos (gražgarstės) salotų lapų, kartais naudoju mišinius
- vienas indelis konservuotų artišokų, galima pasmulkinti, priklausomai nuo polinkio
- tarkuoto Džiugo sūrio (aš tarkuoju / pjaustau su bulvių skustuku)
- šlakelio šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų iš malūnėlio
- šlakelio balzamiko ar raudono vyno acto
Salotas sudėti į dubenį, suberti nuvarvintus artišokus, patarkuoti sūrį, paskaninti druska ir pipirais, pašlakstyti aliejumi ir viską švelniau permaišyti. Kadangi indelyje artišokai plūduriuoja aliejuje, papildomai aliejaus šlakstau visai minimaliai, todėl dar viską pagardinu balzamiko arba raudonojo vyno actu.
Skanu su skrudinta itališka ciabatta arba lietuviška juoda duona (irgi skrudinta).
Kadangi nuotraukos vis neištaikau, įkelsiu prie progos. Vaizdas - blyškiai gelsvai žalios salotos :).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą