2017 m. spalio 31 d., antradienis

Upėtakis su cukinija


Dviems žmonėms:
2 upėtakiai
citrina (turėjau tik žaliąją citriną)
pora gabaliukų, apie 50 g, sviesto
nedidelė cukinija
keletas morkų
svogūnas (neturėjau)

Upėtakius marinuoju su druska ir pipirais, pjaustytais svogūnais, lauro lapu. Prieš kepimą dažnai lauro lapus nuimu, nes man jie suteikia kartumo.
Gaminu dvi atskiras porcijas aliuminio folijoje. 
Svogūną, morkas, cukiniją supjaustyti pusžiedžiais, cukinijos sėklas išimti.
Į aliuminio foliją sluoksniuoti svogūnus, morkas, cukinijas, sudėti upėtakius. Į vidų įdėti citrinos, svogūnų, sviesto. Ant viršaus - citrinos ir sviesto. Kepti apie 20 min. 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Esu taip kepusi skumbrę (riebesnė), doradą, lašišos filę. Kartais kepu tiesiog su svogūnais ir citrinomis. Iškepusias citrinas išspaudžiu ir jų tirštumas man pakeičia padažą.

 

1 komentaras: