2010 m. liepos 25 d., sekmadienis

Belgiškos bulvytės

Kadangi karštis nesibaigia, mėsos valgyti dieną, o net ir vakare nesinori, bet norisi kažko tokio skanaus ir neįprasto, bet karšto maisto, vėl griebėmės midijų patiekalo. Šį kartą papildomai dar pasigaminome bulvyčių. Bulvytes kepiau dviem būdais. Pirmas buvo paprastas - supjaustėm lazdelėm, apvirėm ir kepėm orkaitėje, kol gražiai apskrudo. Antrasis - bandėmė belgiškų bulvyčių receptą. Įkvėpimo ieškojome internete, tad vienos nuorodos tikrai nepateiksiu. Pagrindinė mintis, kad bulvės turi būti kepamos du kartus tam, kad viduje liktų minkštos, o išorė - traški. Taigi, bulvytės supjaustomos lazdelėmis, palaikomos pamerktos šaltame vandenyje, gerai nuplaunamos, nusausinamos ir porcijomis kepamos įkaitintame aliejuje. Aš kepu paprastoje gilioje keptuvėje, augaliniame aliejuje. Iškeptas bulvytes nusausinau ant popierinio rankšluosčio, ataušinau. Kadangi valgyti labai norėjau, tai rekomenduojamo pusvalandžio tarp dviejų kepimų neišlaukiau. Antrą kartą bulvytes kepinau, gol gražiai parudavo. Plonesnės lazdelės apskrudo labiau, bet skonio nesugadino. Iškeptas bulvytes vėl nuvarvinau ant popierinio rankšluosčio, paskaninau druska, baltaisiais pipirais ir saldžia paprika. Buvo skanu, bet tobulėti dar yra kur.




Kai šiandien 11 val. buvo įmanoma važiuoti dviračiu, kai jaučiau, kad vėjas netgi gaivina, jau atsirado viltis, kad oro temperatūra išliks maloniai šilta ir termometras rodys tik 25 laipsnius, o saulė slėpsis už debesų. Tačiau, termometras prieš saulę vis dar rodo 45 laipsnius, o saulė toliau sėkmingai kepina. Ir nors ledų kameroje kaip niekad daug, o bėgti ar važiuoti dviračiu galima tik ryte ar vakare, džiaugiuosi, kad galiu mėgautis visais šios vasaros malonumais: saule, maudynėmis, bėgimu, dviračiais. Ne taip, kaip prieš porą metų, kai lūžus pėdai pusę vasaros judėjau su ramentais ir tik pasvajoti galėjau apie maudynes ežere, baseine ar jūroje. Taigi, svarbu elgtis saugiai saulėje ir vandenyje ir neverkšlenti, kad viskas čia blogai. Net bulvytes galima valgyti tokiame karštyje, ir džiaugtis, kad jau yra šviežių šiųmečių bulvių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą