2011 m. vasario 5 d., šeštadienis

Bulvių mišrainė su rūkyta silke

Mėgstu rūkytą žuvį. Ieškojau skumbrės, norėjau pagaminti įdarytus kiaušinius. Pagaminau, bet su rūkyta silke. Rūkyta silkė, kurią radau, labai sūri, tad kiaušiniai irgi gavosi sūrūs.
Kadangi liko daug žuvies, ieškojau variantų, kaip ją suvalgyti, kad būtų skanu, mažai sūru ir kad silkė būtų tik patiekalo dalis, o ne pagrindas.

Ėjau paprasčiausiu keliu - pasigaminau bulvių salotas su rūkyta silke, nes taip galėjau bent iš dalies nutaikyti sūrumą.

*4 bulvės, išvirti su lupena, nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
*3 silkės filė juostelės. Užplikiau karštu vandeniu, gerai nuploviau. Kiek sugebėjau išrankiojau ašakas ir smulkiai supjausčiau.
*1 kietai virtas kiaušinis, supjaustytas kubeliais.
*4 maži agurkėliai (kornišonai), irgi supjaustyti kubeliais.

Viską sudėjau į dubenį ir išmaišiau su keliais valgomaisiais šaukštais naminio majonezo. Paskaninau maltais juodaisiais pipirais, nes druskos jau nebereikėjo.


Mėgstu visus šiuos ingredientus atskirai, galiu valgyti nors ir kasdien, tad variantas keturi-viename man labai patiko. Tokios žieminės salotos, tiksliau mišrainė, kai atrodo, kad lapai jau nebegelbsti ir norisi kažko tokio tokio tokio neįvardijamo. Tada gaminu "namines" mišraines iš virtų bulvių, morkų, burokėlių, pupelių ir marinuotų daržovių. Burokėlius dar retkarčiais sumaišau su aliejumi vietoj majonezo. 

2 komentarai: