2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Gaivios salotos su avokadu ir parmezano sūriu

Šios salotos kvepia pavasariu. Kvepia nelabai tiesiogine prasme, nes iš kur gi tas kvapas gali būti vidury žiemos?
Iš kitos pusės, aš ir nejaučiu, kad būtų žiema. Temperatūra visad aukščiau nulio. Medžius sodina tiek miesto komunalininkai ar apželdinimo tarnybos, tiek įvairiausių aplinkosauginių talkų metu. Žydi pienės. Ne masiškai, bet vistiek saulės atokaitoje, ant šlaito matau jas karts nuo karto. Vilniuje man pienės asocijuoja su gegužės mėnesiu, o dabar tik vasaris. Ir kitos gėlės žydi. Pvz. narcizai.


Salotos tinginiams ir dirbantiems. Arba nenori skirti laiko maisto gaminimui, ilgam stovėjimui prie pjaustymo lentos, arba tiesiog iš nuovargio to daryti negali. Tada tinka šis variantas.

*salotų mišinys (salotų lapai, garžgrastė, jaunų špinatų lapeliai), nuplautų ir paruoštų valgymui. -> Sudėti gražiai į lėkštę.
*avokadas. -> Nulupti, supjaustyti skiltelėmis, išdėlioti gražiai ant salotų mišinio.
*parmezano (ar kito kieto sūrio) drožlės. -> Bulvių skustuku patarkuoti parmezano sūrio.
Viską pabarstyti itališkų prieskonių mišiniu (mairūnai, bazilikai), pašlapkstyti balzamo actu. Aliejaus nešlaksčiau, bet alyvuogių aliejus puikiausiai tiktų.
Paįvairinimui dar įpjaustau pamidorų, juodųjų alyvuogių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą