2011 m. kovo 1 d., antradienis

Biscotti su migdolais ir spanguolėmis

Itališkus sausainius - džiūvėsėlius "biscotti" kepti kaupiausi jau gerus metus. Išsirinkau patį paprasčiausią receptą, kad būtų greitas, nesudėtingas ir su mažai ingredientų. Kadangi neradau pirkti nesūdytų pistacijų, pasirinkau variantą su migdolais ir spanguolėmis.

Kepiau du kartus. Abu kartus neliko įtartinai greitai. Trečią kartą dėsiu gerokai daugiau migdolų ir spanguolių.
Pirmą kartą migdolus dėjau stambiai kapotus, antrą kartą nuplikiau, nulupau žievę ir beveik nesmulkinau, nes puikiausiai susipjausto ir iškepti.

Biscotti su migdolais ir džiovintomis spanguolėmis
Originalus receptas (čia)

2/3 (135 g) puodelio cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto (keičiau vanilininiu cukrumi)
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
1 3/4 puodelio (245 g) miltų
1/2 puodelio migdolų
1/2 spanguolių

Kiaušinius išplakti su cukrumi, miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais, įmaišyti į kiaušinių plakinį. Gaunasi tiršta, bet lipni masė. Įmaišyti džiovintus vaisius ir riešutus. Rankomis suformuoti netvarkingas (t.y. nenudailintas) plokščias "dešras", jas suguldyti į skardas, paliekant tarpus, kad kepant nesuliptų. Kepti įkaitintoje orkaitėje (180 C) apie 25-35 min. kol švelniai pagels. Atvėsinti, supjaustyti skersai apie 1,5 cm pločio riekelėmis ir suguldytas kepti vėsesnėje orkaitėje (160-170 C) po 10 min. kiekvieną pusę, arba kol pagels. Geriau žemesnėje temperatūroje ir ilgiau, nei sudeginti. Juk ir tikslas paprastas - kad išdžiūtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą