2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Desertas su jogurtu, savoiardi sausainiais ir braškėmis

Aš visad spręsdavau galvosūkį, ką daryti su sausainiais, kurių lieka nuo tiramisu - su taip vadinamais "damų piršteliais" (lady fingers) arba savoiardi.
Netyčia vienoje knygoje užmačiau receptą, adaptavau pagal savo turimus produktus ir gavosi toks gaivus, lengvas, vasariškas desertas.

Dviems porcijoms reikės:

1,5 stiklinės natūralaus jogurto
cukraus pagal skonį
7-8 savoiardi sausainių (priklausomai, kiek telpa į stiklinę)
braškių (ar kitų vaisių)
skaldytų migdolų, paskrudintų orkaitėje

Gamyba labai paprasta: išplakti jogurtą su cukrumi, susimulkinti braškes ir sluoksniuoti. Jogurtas, laužyti sausainiai, jogurtas, braškės, jogurtas, laužyti sausainiai, jogurtas, braškės. Užbaigti gražu braškėmis, viską pabarstyti skaldytais paskrudintais migdolais. Valandai padėti šaltai ir galima skanauti.

Aš valgiau po 16 valandų, tai sausainiai viduje buvo tapę skysti, tad geriau ilgai nelaikyti :).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą