1 puodelis šalto vandens
1 puodelis šalto pieno
4 kiaušiniai
1/2 a.š. druskos
1 1/2 puodeliai miltų (be kaupo)
4 v.š. lydyto sviesto
Į plakimo indą supilti vandenį, pieną, įmušti kiaušinius, įberti druską. Tada suberti miltus ir įpilti sviestą. Viską plakti 1 minutę (kaip rašo, at top speed). Guminės lopetėlės pagalba nuvalyti tešlą nuo vidinių sienelių ir dar viską paplakti 2 - 3 sekundes. Uždengti ir padėti į šaldytuvą bent 2 valandoms.
Tešla gaunasi skysta. Rašo, kad turi būti tiršta tiek, kad padengtų medinį šaukštą. Jei per tiršta, atskiesti vandeniu.
Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje, ją patepus riebalais. Aš naudojau aliejumi vilgytą servetėlę.
Blyneliai ploni, minkšti ir "beveik kaip močiutės" :).
Norėjau suskaičiuoti, kiek gausis blynelių, bet nespėjau, nes visi buvo suvalgyti dar man nespėjus baigti kepti.
Julia Child rašo, kad turėtų būti nuo 25 iki 30 blynelių, jei jų skersmuo 6 - 6 1/2 colių.
Šaltinis: Julia Child "Mastering the Art of French Cooking" (2009)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą