Na, nepaisant to, kad sviesto išvalyti tobulai nepavyko, t.y. jis gavosi ne tokios spalvos, kaip rekomenduoja, tačiau skaniai kvepėjo skrudintais riešutais, bet puikiausiai tiko kepinti prieskoniams kartu su svogūnu ir česnaku.
sriubai naudojau (šiaip, iš akies, 4 porcijos)
- 800 g (didelė skardinė) konservuotų luptų ir smulkintų pomidorų savo sultyse
- 2 morkos (supjaustytos pusžiedžiais arba ketvirčiais, priklausomai nuo morkos dydžio)
- 6 stiebeliai šparagų (arba kaip lietuviškai verčia - smidrų) (supjaustytų 2 cm dydžio gabaliukais)
- 1 saliero kotas (smulkiai supjaustytas)
- puodelis išvirtų avinžirnių
Kadangi šparagus apviriau, nes gaminau kitą patiekalą, dar sriubai naudojau jų nuovirą. Šiaip galima skiesti sultiniu ar vandeniu, kaip kas mėgsta.
Beveik į pabaigą subėriau apkepintus svogūną su česnaku ir prieskoniais:
1 svogūnas (naudojau šalotinį svogūną) (smulkiai sukapotas)
2 česnako skiltelės (smulkiai sukapotas)
prieskoniai: kuminas, druska, pipirai, čiobreliai, bazilikai, karis
Viską pakepinau 2 v.š. lydyto sviesto, kol svogūnai suminkštėjo ir pakvipo prieskoniais.
1 a.š. grietinės (čia jei patinka ir tinka individualiam skoniui)
Skanu su juoda duona ar visai viena. Ypatingai tinka lietingą dieną.
O bus gera idėja, kur panaudoti atidarytus avinžirnius. Ačiū :)
AtsakytiPanaikinti