2011 m. balandžio 15 d., penktadienis

Žieminės salotos su moliūgu

Kažkaip susipainiojau visai. Norėjau nusipirkti "spaghetti squash", o nusipirkau "butternut squash", tad skubiai teko improvizuoti ir galvoti, ką čia pasigaminti. Visagalio interneto pagalba peržiūrėjau įvairius receptus, prisirinkau idėjų ir pasigaminau salotas.

pusė moliūgo
kelios saujos jaunų špinatų lapelių
sauja džiovintų spanguolių
sauja saulėgrąžų
apelsinas
alyvuogių aliejus
balzamiko actas
itališkų prieskonių mišinys
druska
pipirai

Įkaitintoje orkaitėje (apie 180 laipsnių) kepiau nuluptą, gabaliukais supjaustytą moliūgą su prieskoniais (druska, pipirai, itališkų pireskonių mišinys, paprika) ir alyvuogių aliejumi. Sėklas išmečiau, bet gal ir jas galima panaudoti? Kepiau apie 30-40 min. keletą kartų pavartydama. Likus penkioms minutėms iki pabaigos subėriau spanguoles, o saulėgrąžas pakepinau tuščioje nesvylančioje keptuvėje.

Kol kepė moliūgas pasiruošiau špinatus, nusilupau apelsiną, iškirsčiau skiltelėmis, jas nulupau ir susmulkinau. Į dubenį subėriau iškeptą moliūgą su spanguolėmis, subėriau saulėgrąžas ir pašlaksčiau balzamiko actu.
Spanguolės ir balzamiko actas salotoms suteikė truputį rūgštumo, moliūgas ir apelsinas - saldumo, traškūs spinatų lapeliai - gaivumo.
Vėliau gaminau antrą kartą - reikėjo pabaigti likusią moliūgo dalį, tai špinatų lapus keičiau kitokiu skirtingų salotų lapų mišiniu - irgi skanu.

2 komentarai: