2011 m. liepos 26 d., antradienis
Šparaginės pupelės su kumpiu
Šparaginės pupelės su kumpiu
* dvi didelės saujos šparaginių pupelių
* penkios juostelės rūkyto ar džiovinto kumpio
* mažas smulkiai sukapotas svogūnas
* džiugo arba parmezano sūrio
* alyvuogių aliejus
* balzaminis actas
* 1 a.š. viduržemio jūros prieskonių
Padažui nerašau kiekių, nes viskas buvo iš akies. Į dubenį šliūkšt alyvuogių aliejaus (naudojau nuo saulėje džiovintų pomidorų), šliūkšt balzaminio acto, smulkintas svogūnas.
Šparagines pupeles nuplauti, nupjaustyti galiukus, susmulkinti į patogius kąsnelius, apvirti sūdytame vandenyje, 7-10 min. Nupilti vandenį, atvėsinti. Suberti į dubenį su padažu.
Kumpį suplėšyti į gabaliukus, pakepinti nesvylančioje keptuvėje. Suberti ant pupelių.
Viską pabarstyti tarkuotu džiugo ar parmezano sūriu, švelniai išmaišyti.
Šaltinis: mano šaldytuvo turinys
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą