2011 m. liepos 26 d., antradienis

Šparaginės pupelės su kumpiu





Šparaginės pupelės su kumpiu

* dvi didelės saujos šparaginių pupelių
* penkios juostelės rūkyto ar džiovinto kumpio
* mažas smulkiai sukapotas svogūnas
* džiugo arba parmezano sūrio
* alyvuogių aliejus
* balzaminis actas
* 1 a.š. viduržemio jūros prieskonių

Padažui nerašau kiekių, nes viskas buvo iš akies. Į dubenį šliūkšt alyvuogių aliejaus (naudojau nuo saulėje džiovintų pomidorų), šliūkšt balzaminio acto, smulkintas svogūnas.

Šparagines pupeles nuplauti, nupjaustyti galiukus, susmulkinti į patogius kąsnelius, apvirti sūdytame vandenyje, 7-10 min. Nupilti vandenį, atvėsinti. Suberti į dubenį su padažu.

Kumpį suplėšyti į gabaliukus, pakepinti nesvylančioje keptuvėje. Suberti ant pupelių.

Viską pabarstyti tarkuotu džiugo ar parmezano sūriu, švelniai išmaišyti.

Šaltinis: mano šaldytuvo turinys

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą