2011 m. liepos 20 d., trečiadienis

Šparaginių pupelių salotos su mėlynuoju sūriu

Kažkada šparagines pupeles parduotuvėje nusipirkau pagauta impulso - buvo akcija, nors nelabai žinojau, kaip aš jas gaminsiu. Kažkada esu gaminusi su grietinėlės padažu, kaip karštą pagrindinio patiekalo garnyrą, bet šį kartą norėjau kitaip. Norėjau valgyti kaip pirmąjį šaltą užkandį, t.y. labiau kaip salotas.

Iš visų receptų išsirinkau tokį, kuris atrodė labiausiai pikantiškas ir kurio visus ingredientus turėjau namuose.


Taigi, šparaginių pupelių salotos su mėlynuoju sūriu

* pusė kilogramo šviežių šparaginių pupelių, supjaustytų į 2-3 cm dydžio gabaliukus
*1/4 puodelio sutrupinto į gabaliukus mėlynojo sūrio
*1/4 smulkiai supjaustyto raudojono svogūno
*1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
*4 v.š. balzaminio acto
*1/2 puodelio paskrudintų pekano ar graikinių riešutų
*žiupsnelis druskos ir pipirų

Šparagines pupeles apvirti garuose, kol suminkštės, bet išliks pakankamai kietos (al dente), nuo 2 iki 6 min.
Dubenyje sumaišyti atvėsintas pupeles, sūrį, svogūną ir riešutus, supilti alyvuogių aliejų ir balzaminį actą. Paskaninti druska ir piprais. Rekomenduojama palaikyti valandą iki patiekiant ant stalo.
Šaltinis: internetas

2 komentarai:

  1. Man skaniau buvo, kai atveso iki kambario temperaturos :). Visi taiko skirtinga vertinimo sistema, o as dedu tik tuos receptus, prie kuriu griztu, net jei ir gerokai nukrypstu nuo pradinio varianto. Lengvai ir greitai pagaminamos. Galima valgyti siltas arba saltas.

    AtsakytiPanaikinti