2010 m. birželio 6 d., sekmadienis

Aštri triušiena raudonojo vyno padaže

Pažiūrėjau į savo blogo įrašus ir supratau, kad turėjau paklaikusį, skubantį, keistą mėnesį, kur sutilpo vienas kitą vejantys darbai darbeliai, planuotos ir neplanuotos atostogos, apimančios geografiją nuo Norvegijos fjiordų iki Madrido kepinančio miesto karščio ir kondicionuojamų Prado muziejaus lobynų. Bet šiandien ne apie tai, o apie paprastus pietus. Ir netgi ne tėvo dienos proga, nors ir ją prisiminėme. Kiekvienas mūsų savaip.
Prisiskaičiau daug arba keletą triušienos receptų interneto galybėse. Lietuvių, anglų kalbomis. Iki vokiečių jau nebėjau, nes būčiau pasimetusi šioje gausybėje. Pasirinkau improvizcaciją duota - triušienos - tema. Ar verta paminėti, kad triušį sekmadienį Vilniuje supermarkete nusipirkti pakankamai nelengva. Na, patiekalo užsakovo užsispyrimo dėka, triušio skerdenėlė buvo rasta Minsko IKI savitarnos lentynoje, nes nepagelbėjo nei Rimi, nei Maxima. Bet šįsyk trečias kartas nemelavo :).

Aštri triušiena raudonojo vyno padaže

apie 1,5 kg triušio, supjaustyto į 6-8 gabaliukus
miltų, pavoliojimui
sviesto ir alyvuogių aliejaus kepimui
sauso raudono vyno (naudojau 300 ml)
0,5 l vištienos sultinio
2 morkos
1 didelis raudonas svogūnas
1 aštri paprika
4 česnako skiltelės
rozmarinai
šalavijai
juodi pipirai grūdeliais
druska
mairūnas
raudonėlis
malti baltieji ir spalvotieji pipirai
lauro lapai
3 didelės bulvės


Supjaustytą triušį pamirkiau šaltame vandenyje, paskui nusausinau, pavoliojau miltuose ir apkepiau sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje. Apkeptą sudėjau į puodą, užpyliau sultiniu ir raudonuoju vynu, subėriau prieskonius. Pjaustytas morkas, į 8 dalis supjaustytą raudonąjį svogūną, stambiai smultintą česnaką ir raudonąjį pipirą pakepinau ir sudėjau prie triušio. Ant viršaus sudėjau bulves, užviriau ir viską valandą troškinau orkaitėje (200 laipsnių).
Valgyti man skaniau su padažu, tada triušiena ne tik minkšta, bet ir nebe sausa.
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą