2010 m. birželio 24 d., ketvirtadienis

Aviena su ant žarijų troškintomis daržovėmis

Atostogos Juodkrantėje tai sulėtėjęs gyvenimo ritmas. Tai aktyvus poilsis. Tai jūra, kopos, saulė ir smėlis. Tai marios, jachtos, žvejai ir krantinė. Tai pasaulio futbolo čempionatas. Tai kulinarinė kelionė, atrandant naujus skonius ir kvapus ant laužo ar kepsninėje, gaminant atrodo įprastus patiekalus: triušieną, kiaulienos sprandinę, plovą ar avieną. Ant marių kranto.

Šį kartą, ištaikius ramesnį lietaus tarpsnį, kepėme avieną.

Avienos nugarinė su kauliuku. Avieną marinavome keturias dienas: kalendra, mėtos, pipirai, druska, česnakas, kadagio uogos, ir dar neįvardintos prieskoninės labai kvapnios žolės iš mamos daržo. Skamba abstrakčiai, bet labai skaniai.

Grotelės mėsos su kauliukių neatlaikė, tad teko verti ant iešmų.

Garnyrui troškinome daržoves: svogūnai, paprika, cukinija, baklažanas, pomidoras, morka, pagardinti druska, pipirais, česnaku, Provanso žolelėmis ir alyvuogių aliejumi. Daržoves suvyniojome į aliuminio foliją (du sluoksnius) ir dėjome tiesiai ant žarijų.

Kas mėgsta, valgė dar ir svogūnų laiškus su grietine, svieste kepintą vakarykštę bulvių košę.

2 komentarai:

  1. o dabar tai pavydziu visko....... kranto, nuostabaus ir gaivaus oro, grilintos avienos :) na tiesiog to pacio buvimo Juodkranteje :) o nepavydziu tos tvarkos, kad jokios pagarbos LT isvis vienas kitam nera. Eina dviraciu takeliu ir nesuka sau galvos :( Vokietijoj taip nera, net nekyla mintis eina tuo takeliu nes nesinori eismo kliudyti... na kas be ko geru atostogu ir gero oro!

    AtsakytiPanaikinti