2010 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

Jautienos kepsniai

Darbo savaitė buvo trumpa. Intensyvi. Darbinga arba nelabai. Šalta. Snieginga. Permaininga.
Ta proga šiandien kepiau jautienos kepsnelius grietinėlės ir mėlynojo sūrio padaže, bulvės 'pagaliukais' ir a la kinietiškos agurkų ir morkų salotos.
Salotoms supjausčiau agurką plonomis juostelėmis, užbarsčiau druska, leidau pastovėti, kol plonomis juostelėmis supjausčiau morką. Nupyliau nuo agurkų susidariusį skystį, pabarsčiau sausoje pektuvėje pakepintomis sezamo sėklomis ir supyliau salotų padažą, pagamintą iš sezamo aliejaus, ryžių acto, rudo cukraus ir druskos. Visus produktus dedu tiesiog iš akies ir ragauju. Šiaip maisto neragauju, tik salotų padažus.
Namines bulves supjausčiau plonais pagaliukais, dar kartą nuploviau po vandeniu, nusausinau ir kepiau labai karštame aliejuje. Kitą kartą kepsiu jau apvirtas. Smalsu, koks skonis gautųsi. Druska bulves barstau jau kitame inde, kai išgriebiu iš aliejaus.
Jautienos išpjovą gerai nuploviau ir nusausinau. Supjausčiau 2-3 cm storio kepsniukais, pamarinavau alyvuogių aliejuje su pipirais. Vis pamirštu, kad išpjovą marinuoti reikia tik su pipirais, o kepti svieste, bet šį kartą kepsnius kepiau alyvuogių aliejuje (tame kiekyje, kuris liko nuo marinato). Po tris minutes kiekvieną pusę. Mėsą išėmiau iš keptuvės, supyliau brendį, kai nugaravo, pyliau riebią grietinėlę (35 proc.), subėriau trupintą mėlynąjį sūrį, įbėriau žiupsnelį druskos, minutę pasitroškino padaže, kad įgautų to mėlynojo sūrio skonio. O porcija atrodė šitaip:

Na, iš tiesų tai atrodė gražiau, bet mano nuotraukos mobiliuoju telefonu to grožio ir skonio perteikti nesugebėjo.
Jautiena buvo minkšta ir sultinga. Padažas pikantiškas. Salotos gaivios. Ne pats geriausias pasirinkimas vėlyvai vakarienei, tačiau ankstyvai vakarienei ar vėlyviems pietums - pasirinkimas Nr. 1.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą