2010 m. sausio 25 d., pirmadienis

Avinžirnių sriuba su pomidorais

Improvizuota avinžirnių sriuba su pomidorais pagal Brigitą iš TastyArt
 
Aš mėgstu gaminti iš to, ką turiu ... Man nepatinka, kai reikia verstis per galvą, kai reikia ieškoti  ypatingų ingredientų kokiam nors receptui :). Man linksma :).
Taigi, buvo labai paprasta:
- iš vakaro užmerkiau avinžirnius (wou, pasirodo, ekologiškų nusipirkau :) ).
- viriau avinžirnius kartu su viščiuko griaučiaus (kepiau dieną prieš, a la Jamie Oliver, apie tai - kada nors plačiau ...)
- sudėjau smulkintus konservuotus pomidorus
- lauro lapelius
- šviežiai maltus pipirus
- druską
- vištieną (kiek jos buvo likę ant tų griaučių)
- pievagrybių (nemažai)
- aštrių kario prieskonių (hot curry)
Kai supyliau į lėkštes, dar sukrapščiau po šaukštą grietinės ir ... labai tiko raudono vyno taurė ...

Nerealiai skani sriuba :), nuotraukos čia kaip ir 'nei prie ko' :)
... čia dar turėtų grietinė matytis :).

2 komentarai:

  1. Šitos sriubos receptą ir aš nusižiūrėjusi, bet vis neišbandau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai verta :). Kas valgė, sakė, kad skonis įdomus. Ir apskritai, žiemą sriubas virti yra tikrai skanu ir ... šilta.

    AtsakytiPanaikinti