2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Lazanija su gaiviomis salotomis ir jautienos kepsneliai

Taigi, trys žmonės - trys patiekalai: lazanijajautienos kepsneliaigaiviosios salotos.

Jautienos kumpio kespnelius marinavau alyvuogių aliejaus, balsamico acto ir naminių prieskonių mišinyje. Marinavosi, kol gaminom lazaniją. Kepiau gerai įkaitintoje keptuvėje, po tris minutes. Pabaigoje supyliau likusį marinatą, tad gavosi tokie 'drėgni'. Viduje buvo dar rausva, tad minkšti ir sultingi. Tai va, taip atrodė tie jautienos kepsneliai, be jokio garnyro ir papuošimų:

Lazaniją gaminau labai paprastai:
alia bolonezės padažui:
*3 didžiuliai svogūnai
*200-300 g jautienos kumpio
*miško grybų (turiu šaldytų)
*konservuotų pomidorų (dvi mažos ar viena didelė skardinė)
*džiugo sūrio
*lazanijos lakštų (pirkau)
alia bešamelio padažas:
*šaukštas sviesto
*šaukštas miltų
*muskato riešuto
*pieno (aš pilu iš akies)
Svogūnus ir jautienos kumpį supjaustau kombainu (atskirai). Neperku faršo. Man patinka kapota mėsa (čia mūsų požiūriai šiandien išsiskyrė :)). Mums skanu, kai svogūnų būna daugiau nei mėsos. Taigi, kepu svogūnus, vėliau dedu mėsą, grybus, pomidorus, prieskonių iš akies ir pagal skonį (druska, pipirai, tabasco, mamos daržo džiovinti prieskoniai, bazilikai - jų dedu daug).
Bešamelio padažui pakepinu svieste miltus, paskaninu muskato riešutu, pilu pieną. Žiūriu, kad gautųsi grietinėlės tirštumo padažas.
Tada sluoksniuojama lazanija: lakštai, baltas padažas, mėsos padažas, sūris, ir vėl lakštai ... paskutinį lakštų sluoksnį ištepam baltu padažu ir gausiai pabarstome sūriu. Šį kartą kepėm beveik valandą 200 laipsnių karštumo orkaitėje (čia jau mūsų orkaitės specifika). Iš pradžių kepiau uždengusi folija, likus 10 min. ją nudengiau, kad gražiai apskrustų. Va taip:


Gaiviąsias salotas gaminau dar paprasčiau. Pirkau 'tinginio' salotų mišinį, kurį papildžiau ūkininkų turguje pirktomis salotomis, vyšniniais pomidorais, raudona saldžiąja paprika, agurkais, ir citrinos - aliejaus padažu. Ir viskas:
O čia mano porcija:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą