Lietuviška sriuba su indišku prieskoniu, todėl šildanti iš vidaus, gražios oranžinės spalvos, kaip tik šaltą žiemos dieną, kai kamuoja sloga, dusina kosulys ir šiaip visa tokia nei šiokia nei tokia ...
Ši sriuba tikrai tik anties kvapo, nes sultinio pagrindas - vakarykštės anties kauliukai.
Dariau viską paprastai - ant anties taukų, likusių nuo kepimo, pakepinau svogūną, česnaką, kario prieskonių, kumino, džiovintų naminių mamos prieskonių be visokių E (džiovintos morkos, petražolės, salierai, kt.), žiedais pjaustytas morkas. Tada sudėjau anties likučius, porą saujų perlinių kruopų, plikytų ir laukinių ryžių, kubeliais pjaustytų bulvių, cukinijos, supyliau vandenį ir viriau, kol suminkštėjo kruopos ir daržovės.
Foto aparatas liko darbe, mobilus taisykloje, tad likau be nuotraukų, tik pilna kvapnių prisiminimų ir šilumos, siekiančios kojų pirštų galiukus ...
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą