2010 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Šiltos arba šaltos burokėlių salotos su majonezo padažu

Kas sakė, kad darbe pietūs turi būti nuobodūs, nesveiki ar vakardienos likučiai ... Juk skanu ir paprasta pietums darbe pasigaminti šiltas ar šaltas burokėlių salotas. Kadangi turėjau šaltus burokėlius, tai salotos bus šaltos. O šiaip turėtų būti nerealiai skanios šiltos. Na tiems, tokiems kaip aš, kurie burokėlius gali valgyti visais pavidalais: žalius, virtus, keptus, troškintus, sriuboje, salotose, marinuotus, su silke, su pupelėmis ir t.t. tikriausiai galėčiau vardinti toliau. Bet ar verta?

Taigi, subėriau po saują sultenių ir gražgarsčių salotų, sudėjau pjaustytus virtus burokėlius ir gausiai apdėjau majonezo-grietinės-marinuotų agurkėlių padažu. Dar juodos mėgiamos duonos riekė. Ir skanaus! Salotas susimaišėme per 5 min., o vaizdas toks (užfiksuotas mobilaus telefono pagalba):

Ar gi ne puikus spalvų derinys? Bordo, žalia ir balta. Man vien nuo vaizdo jau skanu darosi. Reiks kada šiltas pasigaminti, turėtų būti dar skaniau, kai persipina skoniai ir padažas geriau įsigeria.
Reiktų paminėti, kad įkvėpimo šaltiniu tapo Beatos receptukas, o rezultatas - tai, ką turėjau šaldytuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą